Våra Tjänster

Vi hjälper dig med allt som rör skapande och underhåll av ditt digitala och sociala lab (makerspace). För vi vet. Att starta och driva ett makerspace är ingen dans på rosor. Därför finns vi. Vi erbjuder bl.a: 

  • 1-3 timmars inspirationsworkshops för att mobilisera engagemang internt. 

  • Öppna lab för allmänheten. Kombineras oftast med 1-3 timmars workshops.

  • Uthyrning/Inköp, service & installation av maskiner, verktyg och material.

  • 1-3 dagars fortbildning för personal.

Vill du att något av ovan erbjudanden ska fokusera på ett hållbarhetsmål från Agenda2030? Då kan du bli en del av vår Sustainable Making Tour, finansierad av SIDA. Välj det alternativet när du skickar in din offertförfrågan nedan.


Tutorials För Våra Maskiner


Våra Priser


 

Våra Mest Populära Paket

1

Inspirationsworkshops (1-3 h)

Våra 1-3 timmars workshops skapar ökad förståelse för hur ni kan jobba med maker-aktiviteter för ökad digital delaktighet. Det går även bra att kombinera med 10-30 min inspirationsföreläsning.

2

Öppna Labb-Dagar (3-5 H)

Våra öppna lab-dagar består av ett 3-5 timmars öppet lab (pop-up makerspace). Vi ställer upp våra stationer i en öppen yta i era lokaler. Detta är främst intressant för dig som vill prova på att jobba med digital litteracitet och deltagande. Populärt i kombination med våra öppna labb-dagar med 1-3 timmars inspirationsworkshops för er personal på förmiddagen.

3

Uthyrning, Inköp, Installation & Service

Folk Lab är svensk partner till belgiska Fablab Factory De har varit med att starta över 50 lab och makerspaces i Europa. Folk Lab erbjuder uthyrning & försäljning av utrustning samt support vid installation och maskinservice. Våra serviceavtal ser olika ut beroende på inköp. Vi är gärna med er i planeringsprocessen vid både små och stora inköp.

4

Utbildning (1-3 dagar, 6h/dag)

Är du intresserad av inköp av maskiner för uppstart av makerspace? Då rekommenderar vi vår fortbildning för personalen för att kompetensutveckla och skapa engagemang.

5

Starta Ett Folk Lab

Detta erbjudande är under utveckling. Just nu startas Folk Lab Fisksätra på prov. Ett formellt Folk Lab har permanenta öppna lab på sin verksamhet och har egen utrustning. Formella Folk Lab's är även medlemmar i Folk Lab’s planerade riksorganisation (under bildande), får sin egna externa hemsida (dinort.folklab.nu) och kan samarbeta och dela erfarenheter med andra Folk Labs runtom i landet.